Offentligt uppdrag

Offentligt Uppdrag Visby 2023

IFO,individ och familjeomsorgen i Visby 

Konstverken riktar sig till barn och är välkomnande och lugnande. Jag har även en aktiverande tanke. Målet är att skapa en utsmyckning som inspirerar till nya upptäckter och nya sätt att interagera med konstverket. På detta sätt kommer verket att avspegla barnens fantasi på en individuell nivå. Som ett exempel, så kan ett barn leka att det är en flygande fågel och för ett annat barn kan det vara toppen på ett torn och detta kan ändras från dag till dag.

Sen är det även ett flerdelat verk i luftrummet. Det konstnärliga utsmyckningen utgår från fantasidjur. Båda verken är sprungna i samma stil, som är löst inspirerade av barnkonst och serietidningar bilder. Det två verken har en dialog med varandra.

Utsmyckningen i väntrum med barnperspektiv. Det är ett aktiverande konstverk i två delar. Dels en relief med fantasidjur som man kan gå fram och känna på och möta på nära håll. 


  


   Material: Massivt trä, som målas milda färger, lackas med en halvblank vattenbaserad lack. Detta ger en hög hållbarhet som är anpassat till inomhusmiljö.

Offentligt uppdrag Långedragsskolan  2021

Flygande fiskar, Långedragsskolan, Göteborg 2017 - 2021Symbolisk och bildmässigt  är  tanken att “ Flygande fiskar” skall vara  en hoppfull skulptur som visar på att allt är möjligt. Fiskar kan ju inte flyga men om man vill något tillräckligt mycket så kanske det går ändå!Utsmyckningen är skapad till den nybyggda Långedragsskolan i Göteborg. Innan jag utformade mitt konstverk besökte jag platsen flera gånger och inspirerades av miljön.


Eftersom Långedrag geografiskt befinner sig i närheten av havsmiljö var min första tanke att skapa ett verk som har anknytning till havet. Tanken blev verklighet och min skulptur “ Flygande fiskar” har flera kopplingar till havet och båtar.

Skulpturen består av flera delar som är sammanlänkade av en stålkonstruktion. Överst finns tre fiskar i ek som är monterade på ett målat järnrör. Under det finns en bänk liknade del. Den är också tillverkad i ek. Formmässigt och symboliskt föreställer bänkarna skrovet på en båt.

Att jobba ekologiskt och med fokus på hantverket löper som en röd tråd genom mitt konstnärskap